De ecologie van infecties

[Dutch] Bacteriën vormen vaak een minisamenleving. Ze reageren op elkaar en op invloeden van buitenaf, zoals voedsel of antibiotica. Inzicht in de interacties tussen bacteriën is fundamenteel interessant én voor de medische praktijk. Bijvoorbeeld in het geval van blaasontstekingen. Bij ouderen worden die vaak niet door één maar door meerdere bacteriën tegelijk veroorzaakt – het zijn polymicrobiële infecties – waarbij de bacteriën bovendien verschillende antibiotica resistentieniveaus hebben.

Meer lezen over de ecology van infecties?: Uitgelicht: de ecologie van infecties

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s